Актрисата Диана Димитрова разкри, че е била обект на насилие

„5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш пред достойнството си. Защо позволих на този… човек да ме “докосне“ по време на снимки и да се измъкне безнаказано. Защо този човек никога не осъзна деянието си и никога не се извини, а напротив – дори ме заплаши пред 30 души екип, че ще го направи пак. И се наложи да работим пак и пак, а аз само стисках зъби. Толкова силно, че започнаха да се чупят в устата ми.“ Така започва постът на популярната актриса Диана Димитрова, в който тя разкрива, че е била обект на насилие.

Звездата от „Откраднат живот“ споделя още: „Знаете ли, кое е най-страшното? Най-страшното е, че многото хора, с които работих тогава и станаха свидетели, предпочетоха да си затворят очите за случилото се все едно е нещо нормално. И аз ги затворих. И всичко продължи, както преди. Защо избрах това? Защото живеем в България. Бях г-н Никой, а медиите г-н Никой щяха да го смачкат, ако подаде жалба срещу толкова силен авторитет. Това означаваше да си подпиша присъдата предварително. За мен, днес беше изключително трудно да напиша тази публикация. Но знам, че колелото се върти и за всичко и за всеки си идва времето и равносметката“.

Макар и без да споменава имена и за коя продукция става въпрос, Диана Димитрова публикува и снимки със следите от насилието. „Днес се молих снимките да са изтрити от стария ми лаптоп и бях убедена, че са, но ги видях…“ – признава още тя.

Актрисата призова своите последователи да не правят нейната грешка, тъй като насилието е недопустимо под никаква форма. „Ако искам да съм част от промяната, следва да съм искрена и смела, нали? Реших да споделя с вас, дами и господа, грозната истина. Не ме интересува какво ще избълват след тази публикация. Но искам да ви кажа, че почти никой не е такъв, какъвто прави да изглежда публичният му образ. Малцина са истинските хора от актьорската гилдия. Този човек има късмет, че преди 5 години се запозна с другата Диана, защото ако се беше случило днес, кълна се в баба си, светла ѝ памет, щях да го натикам в затвора, където му е мястото. Не допускайте моята грешка. Насилието НЕ е допустимо под никаква форма.“

Диана Димитрова се снима в много филми, като в България натрупа популярност с ролята на Зорница Огнянова в сериала „Откраднат живот“. Кариерата й обаче започна още през 2015 г. с участие в продукции на „Нешънъл Джиографик“. По това време актрисата прави моноспектакъл „Въпреки всичко“, който играе две години и половина. Участва в сериал на канала History Channel – „Спартак“, където изпълнява главната женска роля на тракийска вещица, която накрая е разпъната на кръст. След тази роля продуцентите я забелязват и ѝ дават друга – този път в продукцията „Eight days that made Rome“. Там играе привидението, което преминава реката Рубикон. Снима се в няколко епизода на сериала „Столичани в повече“. Снима и в холивудската продукция „Death race 4“ с Дани Глоувър и Дани Трехо.

Диана започва участието си в „Откраднат живот“ в първи сезон с епизодична роля. След това продуцентът Евтим Милошев я кани да участва в четвърти сезон с главна женска роля на уроложката Зорница Огнянова.Участието ѝ продължава и в следващите девет сезона. Паралелно с него се снима в българския филм „Писма от Антарктида“.

Освен актриса, Диана е и художник. Определя рисуването като необходимост. През 2021 прави първа самостоятелна изложба Жената в галерия nOva art space. Автор е на три детски книжки – „Влад“, „История за Малката вещица, Драконовото зайче и Асо купа“ и „Омагьосаните“, където освен текста, нейни са и илюстрациите.

Постът на младата българска актриса с емоционалната ѝ изповед предизвика бурни реакции, както и стотици коментари и споделяния.

Сподели в: