Актрисата Виолина Доцева дебютира на българската музикална сцена с песента „Научи ме“

Актрисата и музикант Виолина Доцева представи своята дебютна песен „НАУЧИ МЕ“. Музикалното видео е дело на успешния режисьор Димитирис Георгиев. Виолина е популярна с участието си в театралните постановки „Бесове“, „Жана д’Арк“, „Свекърва“, „Моби Дик“ и в сериалите „Татковци“ и „Откраднат Живот“, а често се изявява и като уличен музикант.

Музикалното видео на „НАУЧИ МЕ“ в YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=PJC7BIKHKL4

Виолина споделя за композицията: Песента „НАУЧИ МЕ“ е първата ми авторска проява в музиката. Тя се роди в период на голямо търсене и промяна в мен самата. Написах я в началото на 2022 г. като поема. Текстът и мелодията написах сама, а аранжиментът направи Петър Йотов, заедно с Волен Милчев, чието дело е аранжиментът на вокалите. Мастърингът е на Димитър Ганчев.  „НАУЧИ МЕ“ е нещо като усещане, молба, молитва, предизвикателство и урок към мен самата, защото не трябва да забравяме, че имаме нужда от малко, за да сме щастливи.“

Музикалното видео, режисирано от Димитрис Георгиев и продуцирано от Анастасия Артьомова, е заснето в студио „Drum Studio“ в София. Оператор на лентата е Дамян Димитров, монтажът е дело на Виктория Караколева, сет дизайнер на продукцията е Андреа Попова, а консултант-дизайнер е Гроздан Михайлов. Песента и видеото „НАУЧИ МЕ“ са реализирани с подкрепата на Национален Фонд „Култура“ по програма „Творчески стипендии“ 2022.

Виолина Доцева е завършила актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на Проф. Д-р Атанас Атанасов и музикална педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“. Уличен музикант е от 7 години. Свири на пиано, а отскоро композира и авторска музика. Участвала е късометражните филми „Между мен и теб“, „Театрален романс“, „RUTH“, „At his doorstep“, „През нейните очи“, „Стъпки“ и „Експериментът“.

Сподели в: