Академия и Театър “Драмеди” представят “Драматургът: Живот”

Академия и Театър “Драмеди” представят Playback спектакъла “Драматургът: Живот” на 14 март 2023 година, вторник, от 19:00ч., в Народно читалище “Николай Хайтов”, град София.  Зрителите ще станат свидетели на интерактивно импровизационно представление, в което млади талантливи актьори ще изиграят обратно личните истории на публиката, веднага след като бъдат разказани, без да са репетирани, като разчитат само на собствения си творчески апарат и на подкрепата на екипа на сцената. Споделен ко-креативен процес, който е неповторим и се случва само тук и сега. Диалогът, музиката и изиграването са спонтанни и колаборативни.

Участниците в Академия “Драмеди” са обучавани в Playback театър от Playback театър „Тук и сега“ – първата българска професионална компания, група член на International Playback Theatre Network. Основан е през януари 2013г. от Цвета Балийска – актриса, психодраматист, режисьор и акредитиран преподавател към Center for Playback Theatre (USA). Обучена лично от основателя на Playback театъра Джонатан Фокс (USA).

Диригент на представлението ще бъде Цвета Балийска, музикант – Мария Матрачийска, актьори – Емона Соколова, Раяна Михайлова, Авенир Михайлов, София Болашъкова.

Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно- диалогът, изиграването, музиката. Осъществява се от 3 – 6 човека екип – диригент, музикант(и), актьори. Това е преживяване, което трудно може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално. През 2022г. се навършват 47 години от създаването на Playback театъра. Световната му история е богата и мащабна, но у нас тепърва набира популярност сред масовата публика.

Сподели в: