The Chemical Brothers със световна музикална премиера в София

Аудио-визуалният спектакъл No Geography на The Chemical Brothers, който ще се проведе на 10 октомври в Арена Армеец, ще бъде наистина специален. Именно датата в София избраха гигантите на електронния звук Том Роуланд и Ед Саймънс като премиерна за чисто новата им Secret Psychedelic Mix версия на култовото парче Hey Boy Hey Girl.

Премиерният сингъл е част от специалното чисто ново юбилейно издание на класиката Surrender – четвъртият им студиен албум, който с появата си през 1999 година превърна The Chemical Brothers в истински електронни легенди. Освен Secret Psychedelic версията на Hey Boy Hey Girl в новото ремиксирано издание на Surrender Deluxe (2019) е поместена още една версия на легендарния трак, миксиран от добилия световна слава техно диджей и продуцент, българинa Страхил Велчев – KiNK.

По времето когато Surrender се появява на музикалния пазар през 1999 The Chemical Brothers създават цяла нова музикална култура, а Hey Boy Hey Girl се превръща в същинска музикална мантра, така пристрастяваща с ритъма си, че бива припозната като безкомпромисен химн от електронните фенове по целия свят и поддържа този си статут и до ден днешен.

През 1999 година Surrender печели Албум на годината на престижните Q Awards, а The Chemical Brothers отнасят златен приз за Най-добро денс шоу. Година след издаването на албума химичните братя се качват на главната сцена на Гластънбъри и събират най-многолюдната тълпа в историята на фестивала, който по това време няма световна конкуренция с мащабите си.

Сподели в: