Steam Room организира ново издание на Гореща стая за публики

На 21, 22 и 23 февруари ще се проведе новото издание на Гореща стая за публики, организирано от Steam Room. Събитието е подходящо за всички, които харесват танците, хореографията и движението като цяло. Целта на програмата е да предостави пространство за преживяване, практикуване, обсъждане и анализ на всеки човек, който се интересува от танц, хореография и пърформанс.

Този път програмата ще се проведе в София на 3 различни локации: Национален Студентски Дом, сцената на Нов Български Университет и частен дом, който за ден ще се превърне в място за изкуство и култура. Steam Room разбира публиките като наблюдатели, които проявяват своя интерес към това, което се показва като поставят под въпрос, рефлектират, наслаждават се или присъстват. Повече от достатъчно е да се интересувате от танц, хореография и пърформанс, за да участвате в Гореща – стая за публика.

Платформата предлага три различни формата, които насърчават диалога, обсъждането и споделянето:

Споделени практики – Поканените артисти ще споделят и изследват своите артистични практики локалните публики.
Запознайте се с артиста – Поканените артисти ще представят / изпълняват своите артистични практики пред аудитория, последвани от публична дискусия, по време на която ще се фокусираме върху представената практика от артитса.
Четене в кръг – Със структурирани практики за четене и разглеждане на текст, ние ще се занимаваме с анализ на теорията, ползвана към съвременен танц, хореография и пърформанс.

Входът за всички формати е свободен.

До този момент в програмата взеха участие артистите – Стефани Хаджийска, Галина Борисова, Станислав Генадиев, Ива Свещарова, Вили Пратер и др.

Гореща – стая за публики e инициирана и релаизарана от Жана Пенчева, Александар Георгиев и Дарио Дамас a.k.a STEAM ROOM. Продукция на “Гараж – колективна платформа за независими артисти”, София. Осъществява се с финансовата подкрепата на Национален Фонд Култура 2019/20 към Министерство на Културата.

Повече информация има тук: https://www.facebook.com/events/2752432044851871/

Сподели в: