Cypress Hill със собствена звезда на Алеята на славата в Холивуд

Хип хоп групата Cypress Hill бяха удостоени със собствена звезда на алеята на славата в родния им Лос Анджелис. Церемонията по откриването на звездата се състоя на 18 април.

B-Real, DJ Muggs, Sen Dog и Eric Bobo споделикаха, че са силно развълнувани от факта, че такава висока чест им се оказва и никога не са си и представяли, че ще дойде денят, в който да имат своя звезда в алеята, която като деца са разглеждали с възхищение.

Признанието на критиката не идва случайно и незаслужено, защото за последните 30 години Cypress Hill не спират да работят усилено. Дебютният едноименен албум на групата е издаден на 13 август 1991г. и достига двоен платинен статус в САЩ с продажби над 2 милиона копия. „Black Sunday” излиза две години по-късно и придобива троен платитен статут като бележи над 3,4 милиона продажби. През 1995-та излиза „Cypress Hill III: Temples of Boom”, „Cypress Hill IV” през 1998г., „Skull & Bones” през 2000г, после идват „Stoned Raiders” (2001г.), „Till Death Do Us Part” (2004г.) и „Rise Up” (2010г.). Следва затишие, но през 2018-та групата се завръща шумно и триумфално с албума „Elephants on Acid”.

Cypress Hill ще свирят в София на 24 юни в зала Универсиада. С тях идва Mix Master Mike, който светът познава като машината зад грамофоните на гигантите Beastie Boys. Гуруто на грамофонните магии не е обикновен диджей, неговата музикална кариера е дълга, сериозна и надскача постиженията на голяма част от имената в гилдията. Награди „Грами“, турне с Metallica, успешни колаборации в телевизионната и филмова индустрия – път, който го води, заедно с Beastie Boys до “Rock and Roll Hall of Fame” в Охайо.

Сподели в: