50-то представление „Анна Каренина“ в Театър „София“

На 2 октомври спектакълът „Анна Каренина“ ще отбележи своето 50-то представление. След края на представлението екипът ще празнува заедно с публиката във фойаето.

Събитието ще бъде съпътствано от специална изложба със снимки от гостуването на Анна Каренина в имението на Толстой в Ясна поляна, Русия в рамките на Международния театрален фестивал „Толстой уикенд“ през юли 2019 година. Снимките са направени от журналиста и юрист Кирил Вълчев.

На 22 октомври ще бъде премиерата на „Вечерята“ по романа на Херман Кох. Режисьор и автор на драматизацията е Пламен Марков, а сценографията и костюмите са поверени на Мира Каланова. Участват Дария Симеонова, Ивайло Герасков, Лилия Маравиля, Михаил Милчев, Пламен Манасиев, Бистра Иджома Окереке и студентите от НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ Боян Фърцов, Климентина Фърцова, Мелин Ердинч, Недялко Стефанов, Сияна Начева, Теона Димова, Яна Пенева.

Херман Кох е холандски писател, телевизионен продуцент и актьор. Автор на разкази, журналистически колонки и романи в жанр, който смесва сатира, драма, съспенс, психологически трилър.

Постига международно признание с романа „Вечерята“ (2009). Романът е преведен на 55 езика. Само в Европа са продадени над 1 милион екземпляра.

„Вечерята“ от Херман Кох е великолепен, неподражаем роман. Централно място в него заема въпросът до каква степен родителят е отговорен за постъпките на детето си. Гъвкавата проза на Кох въвлича читателя в спираща дъха история, която се разиграва в рамките на една-единствена вечер.

Сподели в: