35 000 посетиха деветото издание на фестивала A to JazZ

Рекорден брой от 35 000 почитатели на джаз музиката се събраха в първия уикенд на юли в Южен парк 2, за да споделят три дни, наситени с невероятните изпълнения на световни и български артисти, разнообразна съпътстваща програма и много забавления.

Петъчната вечер беше белязана от виртуозния тромпетист, композитор и продуцент Christian Scott aTunde Adjuah, който открехна вратите на най-актуалното в света на джаза и отправи към феновете послания за повече човечност и хармония в обществото. Неуморните Ghost-Note надградиха позитивното начало и буквално отвяха меломаните със своята неподражаема смесица от фънк, афробийт, хип-хоп, психиделия и дори световен фолклор. Феноменалният Jacob Collier, наричан още „детето-чудо“, постави несравним финал на събитието с искреното си и неподправено присъствие и експериментален подход. Всички чуждестранни артисти останаха в абсолютен възторг от българската публика и неколкократно изразиха желанието си да се върнат отново. Доброто прекарване прерасна, по традиция, в джем-сешъни до сутринта. A to JazZ надмина очакванията и на гостите от телевизия Mezzo, които за първи път партнират с родно събитие и избират да го отразят.

Тазгодишното издание на фестивала ще се запомни със страхотните емоции в приятна компания и безспирните овации. Организаторите на фестивала отново получиха висока оценка и от своите фенове за безкомпромисното ниво на организация.

„Благодаря на публиката на A to JazZ, че заедно бяхме част от тази истинска магия. Благодарим, че за поредна година постигаме повече, заедно, и растем като качество и мащаб. Благодарим, че отговорно оставяме след себе си парка в безупречен вид! Благодаря и на всички, които ни подкрепят! Вие сте уникални, готвим се за 10 години джаз заедно!“, сподели Петър Димитров, организатор на фестивала.

Сподели в: