Яна Титова ще води онлайн уъркшоп по режисьорство

Преди броени дни стартира второто издание на фестивала Huawei Smartphone Film Festival 2020 за късометражни филми, заснети с Huawei P40 Pro. До 17 август, понеделник (включително), участниците, които искат историята им да оживее на голям екран, могат да изпратят трийтмънт за късометражен филм на huaweifilmfest@cinelibri.com с обем до 2 страници, 12pt, Arial, придружен от биография и портфолио (ако е налично).

На 12 август от 17:00 ч., на фейсбук страницата на Huawei, всички любители на киното ще могат да научат повече за режисьорската професия и работата на терен от актрисата и режисьор Яна Титова, която е част от тазгодишното жури на фестивала заедно с Александър Станишев и Ваня Николова. Онлайн уъркшопът има за цел да разкрие пред широката аудитория някои от важните аспекти на режисьорската професия, които ще помогнат на желаещите да се занимават с кино да реализират по-лесно идеите си. Участието с трийтмънт не е задължително условие за участие в уъркшопа, т.е. абсолютно всеки, който желае, може да се включи в него онлайн.

В рамките на уъркшопа Яна Титова, една от най-популярните млади фигури в съвременното българско кино, ще засегне следните теми:

• Ролята на режисьора като медиатор между всички звена в екипа;

• Значението на добрата атмосферата на терен;

• Работата на режисьора с актьора;

• Процес на изграждане на взаимно доверие между режисьор, актьор и екип;

• Превръщането на сценарий във филм;

• Как да преведем написаното от нас на езика на киното;

Междувременно Яна Титова и останалите членове на журито очакват да прочетат трийтмънтите на желаещите да вземат участие в Huawei Smartphone Film Festival 2020. Петимата финалисти, които ще станат ясни на 20 август, ще имат възможност да се докоснат до начин на работа, който много световни режисьори практикуват – създаване на кино с камерата на смартфон. Huawei P40 Pro ще бъде на разположение на петимата щастливи участници за работа в периода от 20 август до 15 септември под ценното менторство на всички членове на журито.

Повече за правилата на участие можете да научите в специално отделената секция на сайта atrakcia.bg.

Сподели в: