Юлиан Вергов ще участва във филма за Петя Дубарова „Петя на моята Петя“

Актьорът Юлиан Вергов ще участва във филма за Петя Дубарова „Петя на моята Петя“. Кадрите ще бъдат заснети в началото на месец юли в Бургас, където актьорът за първи път ще застане пред камерата заедно с дъщеря си Алена.

Сюжетът разказва историята на едно съвременно 17-годишно момиче, което като личност и талант за писане напомня на талантливата поетеса Петя Дубарова. Животът на Петя Монова значително се усложнява, когато родителите й се развеждат. В училището й идва нов директор, който е отмъстителен бюрократ, а един от най-близките й приятели претърпява злополука и остава в инвалидна количка.

Тинейджърката е решена да осигури възможност на пострадалия си приятел да се върне на училище и се впуска в неравна битка с директора на гимназията. Единственият лъч светлина е мистериозният чужденец, в който Петя се влюбва. Постепенно обаче, тя губи подкрепата на всички свои близки – учителката си по литература, момчето, в което се е е влюбила, родителите си.

Всичко това я кара да предприеме самоубийствено гмуркане в морето, където на границата между живота и смъртта, й предстои да направи най-важния избор – дали да се върне или да последва любимата си поетеса Петя Дубарова?

Зрителите ще видят на големия екран една съвременна Петя, чиято роля се изпълнява от Александра Костова, и легендарната Петя Дубарова, но пораснала, в чийто образ ще се превъплъти актрисата Алиса Атанасова. Централните тийнеджърски роли са поверени още на Алена Вергова, Ясен Атанасов и Мартин Методиев. Част от звездния състав са Албена Павлова и Васил Банов.

Режисьор на филма е Александър Косев, известен със сериалите „Откраднат живот“ (2016 – 2019), „Кантора Митрани“ (2012), „Дървото на живота“ (2013), хитовата комедия „Столичани в повече“ (2011 – 2016) и „Връзки“ (2015 – 2016).

Продуцент на филма е бургазлията Николай Урумов от „БЪФ пикчърс“, спечелил за заснемането му субсидия от Националния филмов център в размер на 400 000 лева. Община Бургас също подкрепи продукцията със 125 000 лева, но за довършването й са необходими още средства.

Вижте как можете да помогнете на кампанията на „Петя на моята Петя“ в сайта за споделено финансиране Indiegogo.

Сподели в: