„Цикадите“ с премиера на сцената на театър „Азарян“

След премиерата си в Пловдив на 22 април представлението „Цикадите“, което е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, дебютира и на софийска сцена. Датата 27 май от 19:00 ч. на сцена Backstage, театър „Азарян“.

За пиесата:

Мъж се събужда на непознато място. Той не си спомня кой е и как се е озовал тук. Жена приготвя багажа си за далечно пътуване. Случаен жест от нейна страна отключва паметта му. Двамата се познават повече от добре. Историята им е почти толкова стара, колкото и тази на света. Любовта им също. Тя ни пренася през различните им животи и техните градове – Лондон, Милано, Филипополис – и така чак до запознанството им във Вавилон. Дали обаче неслучайната им среща в това междинно пространство, където душите се разминават, няма да се окаже и последна…

Пиесата „Цикадите“ на Мирослав Христов е сред трите драматургични текста, селектирани на фестивала „Нова българска драма“ 2017 в Шумен. През пролетта на 2018 г. попада и в селекцията на платформата за нова драматургия „ПроТекст“ на сдружение „36 маймуни“ и европейската мрежа „Eurodram 2018″.

Режисьор: Александра Петрова (носител на ИКАР 2017 за дебют в режисурата)
Автор: Мирослав Христов
Участват: Надя Керанова и Георги Гоцин
Сценография: Бояна Бъчварова
Хореография: Анна Кабакова
Видеоартист: Гергана Лазарова
Музика: Data Transporter/Нино Гомес

Представлението се осъществява с подкрепата на Общинска фондация „Пловдив 2019“.

Сподели в: