Хитовият мюзикъл „Чикаго“ ще се играе във Варненската опера

Любим мюзикъл и любим филм са в предисторията на тази постановка на Варненската опера, която се играе всеки път с неизменен успех. Позната е историята на кабаретната актриса, която убива любовника си, но с виртуозния си адвокат успява да убеди съда в своята невинност и да се превърне в звезда. Оригиналът на мюзикъла от 1975 е на Боб Фос, римейкът на „Чикаго“ в памет на Боб Фос от 1996 има 6 награди „Тони“, 2 приза „Лоурънс Оливие“ и „Грами“ за най-добър шоу албум, и държи рекорда за най-дълго игран римейк на Бродуей. Филмът с Катрин Зита-Джоунс, Рене Зелуегър и Ричард Гиър има 6 награди „Оскар”.

Във Варненската опера „Чикаго“ интерпретират режисьорът Борис Панкин и диригентът Страцимир Павлов. В този типичен бродуейски спектакъл от сцената на Летния театър ще ни радват обичаният от публиката актьор Мариан Бачев в ролята на Били Флин и очарователните Десислава Николова като Велма Кели и Лилия Илиева като Рокси Харт.

В София спектакълът гостува на 29 юли на откритата сцена Платформа 6 зад НДК. Представлението трябваше да бъде на 31 март в Зала 1 на НДК, но заради извънредното положение беше отложен. Закупените билети за отложеното събитие в Зала 1 важат без презаверка.

Към екипа сега се присъединява ярката млада дама на българската поп сцена Нора Караиванова, звезда от Мюзик Айдъл. Тя ще влезе в ролята на надзирателката Мама Мортън в момент от живота си, когато да бъде майка е главната й лична роля. Броени дни преди представлението Нора сподели с усмивка:

„Сега ще дойда във Варна като надзирателка в затвор – влизам с много желание в образа на Мама Мортън в мюзикъла „Чикаго“, една моя стара любов. Много се радвам, че отново се връщам в това амплоа, защото мюзикълът за мен е истинска магия, в която съм влюбена още от времето, когато бях студент в Музикалната академия. Там имах възможността да участвам в различни мюзикъли, но всъщност за първи път се сблъсках с образа на Мама Мортън на Софийска сцена, където заедно с други мои колеги направихме „Чикаго“ на сцената на Музикалния театър. Сега имам огромното удоволствие да стъпя и на варненска сцена. Режисьор на постановката е Борис Панкин и всъщност ще работя за пръв път с него и с всеки един от хората в екипа. Малко се притеснявам дали ще си паснем като хора, като професионалисти на сцената, защото това е екипна работа и трябва да се усещаш много добре. Сега ще бъде моята премиера и наистина много се вълнувам. Но се радвам, че се връщам към тази любов – мюзикъла, още повече, че „Чикаго“ за мен е много сантиментално произведение и се радвам, че имам тази възможност отново. А и да бъда на сцената на Летния театър, където съм била досега само за различни концерти, но никога в цялостен голям спектакъл, е много сериозно предизвикателство. За мен то идва скоро след като издадох моето ново парче, което се казва „Едно“, освен това е съчетано с майчинството – синът ми е на година вече. А и лека-полека започва да се събужда музикалният живот в България и се появяват различни запитвания и ангажименти, става леко натоварена програмата, но с определено търпение и организираност нещата се случват. Може дори да ми се удаде възможност да отида и на море за два-три дена. Повече съм ходила на юг, но имаше една година, в която обикалях Северното Черноморие, доста ми хареса, защото явно го бях позабравила, така че с удоволствие бих го открила отново“ – завършва с очакване за нови срещи с морето и публиката във Варна Нора Караиванова.

Сподели в: