Хитове от мюзикъли в Арии от Балкона на Театъра във Варна

През май варненци се влюбиха в поредицата Арии от Балкона на Държавна опера – Варна, която стана първата стъпка към завръщането на живото общуване с изкуството. След като в навечерието на 24 май певци и зрители случиха заедно най-българския празник с възрожденски песни, тази събота ТМПЦ – Варна ще предложи една много различна програма.

На 30 май ще прозвучат тотални хитове от най-популярните мюзикъли на нашето време, създадени от титани в жанра като Андрю Лойд Уебър. На балкона на историческата сграда на Театъра с много настроение ще се появят солистите Лилия Илиева, Жана Костова, Калина Жекова, Свилен Николов и Велин Михайлов. На пианото ще акомпанира маестро Страцимир Павлов, който има ключова роля в реализацията на постановките на мюзикъли на варненска сцена.

Ще чуем знакови моменти от покорилите света спектакли на Андрю Лойд Уебър – арията на Кристин от „Фантомът на операта“ в изпълнението на Лилия Илиева, прословутата песен на Ирод от „Исус Христос суперзвезда“ в изпълнението на Свилен Николов, ария на Кристин от „Любовта никога не умира“ в изпълнението на Жана Костова, както и песен на Юда от „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“ в изпълнението на Велин Михайлов. Прочутата ария на Евита от мюзикъла „Евита“ ще бъде в изпълнение на Калина Жекова.

Всички солисти ще бъдат заедно в най-горещите песни – разпалващата „Baila me“ на Джипси кингс от мюзикъла „Зоро“, „Can you feel the love tonight“ на Елтън Джон от „Цар Лъв“ и любимата на няколко поколения песен на мускетарите от „Тримата мускетари“ на майстора на руската филмова музика и мюзикъл Максим Дунаевски, син на големия композитор Исак Дунаевски.

Станете част от емоцията на съботния площаден концерт, бъдете пред официалния вход на Театъра или гледайте онлайн на Фейсбук страницата на Държавна опера – Варна.

Последвайте Facebook страницата на Държавна опера Варна / State Opera Varna и гледайте на

живо стрийминг на концерта на 30 май в 18:00!

Още информация за ТМПЦ – Варна и Държавна опера – Варна:

http://operavarna.com/index.php/bg/

Сподели в: