Фронтменът на S.A.R.S.: София е един от любимите ни градове за концерти (Интервю)

Съвсем скоро на стадион „Юнак“ в столицата отново ще звучат хитовете „Perspektiva“, „Debeli Lad“ и „Klinka“ на сръбската поп-рок група S.A.R.S. Освен тях на сцената ще се качат музикантите от Джанго Зе, които ще бъдат специални гости на концерта.

За гостуванията им у нас и големия брой фенове сред българите – разговаряме с вокалиста на S.A.R.S. Жарко Ковачевич. Той повдигна завесета на шоуто, което предстои на 29 август и сподели за читателите на Kafene.bg впечатленията си от българския поп-фолк.

Въпрос: Остават два дни до концерта ви в София на 29 август. Бихте ли споделили малко от сет-листа, който сте подготвили за публиката на стадион „Юнак“?

Отговор: Току-що издадохме нашия нов албум „Glava“, така че ще представим няколко от новите ни песни със сигурност. И, предполагам, това не е голяма изненада, но също така ще изпълним и „Perspektiva“ като се опитаме да накараме всеки един човек от публиката да пее заедно с нас, така че да изпратим тази мелодия във всяка част на София 🙂

Въпрос: Голяма част от хората у нас са влюбени в S.A.R.S. Какво ви кара да се връщате в България?

Отговор: Лудата публика! София е един от любимите ни градове за концерти.

Въпрос: Кога разбрахте, че искате да се занимавате с музика?

Отговор: Това беше моментът, в който напуснах постоянната си работа и реших, че ще живея само като пея и правя концерти. Това беше преди девет години и съм доволен, че го направих.

Въпрос: Кой или какво оказваше най-силно влияние на S.A.R.S през годините?

Отговор: От гледна точка на музиката това са много различни изпълнители, но ако говорим за нещата, които са се случили в кариерата ни до сега, бяхме повече от изненадани, когато дойдохме за първи път в София и разбрахме колко много българи слушат нашата музика и обичат работата ни. Това е едно от нещата, които не можем да осъзнаем и до днес. 🙂

Въпрос: Разкажете ни нещо, което не всеки знае за вас. Може да е някоя малка тайна или скрито удоволствие.

Отговор: По време на едно от турнетата ни в София, бях в моята хотелска стая след концерта и пуснах телевизора, за да проверя дали има нещо интересно за гледане … Попаднах на един „музикален“ канал и започнах да гледам/слушам съвременен български поп-фолк. Бях шокиран да видя, че въпреки че музиката беше ужасна и безсмислена, клиповете бяха доста луксозни и скъпо изглеждащи. Една песен звучеше и беше толкова забавно да я слушам, че в края й вече бях запомнил мелодията и част от текста…след това пеех тази мелодия доста често, повече от колкото ми се искаше 🙂 Не знам кой е изпълнителят, но помня думите „Ало, девойките“.

Сподели в: