Фестивалът на уличните музиканти с огромен успех в Банкя

Десетки улични артисти диктуваха атмосферата в Банкя през изминалия уикенд. Те пристигнаха с ретро локомотива „Баба Меца”, посрещнати лично от кмета на Банкя Рангел Марков и заместника му Пламен Симеонов. Артистите заеха ключови позиции в центъра на града и привличаха вниманието на стотици малчугани и техните родители.

Децата стояха, впечатлени от сръчностите на жонгльори, клоуни, театър на куклите. Мимове със сърцераздирателни жестове разказваха истории. Фермерският пазар бе огласен от звуците на тъпан и гайда. Под фенерите на моста романтична китара разпръскваше трели, а царствена статуя край часовниковата кула се покланяше галантно на хората, оценили присъствието й. Организаторите и спонсорите се бяха подготвили и всеки, пуснал своята лепта в кутията на актьорите, получаваше безплатно талонче за освежителна напитка.

Актьорът и депутат Евгени Будинов, един от двигателите на събитието, обяви, че с набраните средства ще се закупят маси за шах-кът в парк „Кестените”. През уикенда Банкя се превърна в място на чудесата, така изглеждаше света през любопитните детски очи, които ще запомнят този слънчев празник.

VLUU L210 / Samsung L210

Сподели в: