„Театър пред театъра“ 2019 звучи с гласа на Владо Пенев

С един от любимите гласове на зрителите – този на актьора Владимир Пенев, ще звучи в ефира и интернет рекламният видеоклип на „Театър пред театъра“ 2019. Въпреки че не участва в спектаклите, които ще се играят на огромната сцена на открито от 2 до 11 юли, прочутият актьор се съгласи да „даде“ гласа си, за да покани над 10 000 зрители да споделят за трета поредна година емоцията от театъра под открито небе.

Самото видео е дело на студентски екип от НАТФИЗ, който засне с няколко камери миналогодишното издание на „Театър пред театъра“ и предстои да направи и филм за грандиозното събитие, което Народният театър организира вече трета година поред.

Миналото лято, когато на откритата сцена пред театъра се играха някои от най-хитовите спектакли, екипът от студенти запечати всяка минута – от строежа на трибуната, през подготовката на актьорите зад кулисите, до представянето на самите спектакли пред ентусиазираната хилядна публика.

Сега клипът, който се завърта от днес и в телевизионния ефир, ще покани нови над 10 000 зрители между 2 и 11 юли. Главен оператор на видеото е Владислав Попов (http://ramblerattle.com/ ), а екипът включва още Йоан Славов – камера оператор, Вероника Христова – камера оператор, Ребека Найденова – камера оператор, Димитър Бекнов – звук, Данислава Делчева – организатор снимачен процес, Вергиния Милошева – организатор снимачен процес, Моника Иванова – режисьор на монтажа. Проектът е реализиран с подкрепата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и проф. Теодор Янев, преподавател в НАТФИЗ.

Билетите за спектаклите вече са в продажба утре на касите на Народния театър и онлайн на https://nationaltheatre.bg/teatar-pred-teatara-2019-2/, а цените им са от 20 до 40 лв.

Откриването на „Театър пред театъра“ е на 2 юли с представлението „Ромул Велики“ на Малък градски театър „Зад канала“. На 3 и 4 юли ще се играят „Лисичета“, на 5 и 6 юли – „Един безумен ден“, на 8 и 9 юли – „Актрисата“, и на 7, 10 и 11 юли – „Спанак с картофи“.

Сред звездните актьори, които зрителите ще видят на сцената под звездите, са Стефан Данаилов, Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Теодора Духовникова, Аня Пенчева, Иван Юруков, Параскева Джукелова, Дарин Ангелов, Христо Петков, Ана Пападопулу и много други.

Сподели в: