„Сфумато“ организира фестивал за млади творци „Малък сезон“ 2019

От 26 юни до 5 юли в София ще се проведе тазгодишното издание на фестивала „Малък сезон“, което е посветено на 30-годишнината от създаването на Театрална работилница „Сфумато“.

„Вече две десетилетия „Малък сезон” е най-иновативният творчески фестивал в България. Замислен като „търсачка” на нови креативни идеи на най-младите от всички изкуства – приведени в действие и търсещи условия за осъществяване и финализиране, „Малък сезон” продължава да бъде верен на своята мисия. Нашата амбиция е да го превърнем в свръхнаситена на събития и идеи европейска творческа работилница“ – споделят организаторите.

Право на участие имат млади професионалисти и студенти от висшите училища за изкуства като крайният срок за кандидатстване е 14 юни. В рамките на десет дни събитието ще предложи наситена с артистични акции от всички изкуства програма, която ще постави акцент върху българската идентичност и собствените креативни идеи.

Международната програма на фестивала ще включва гости с представления и ателиета от Норвегия, Франция, Люксембург, Австрия, Италия и Словения. Темите на ателитата са актьорски техники, танц и импровизация, хореография, физически и вокален пърформанс, драматургия, критическо писане, проектно писане и теория.

В края на всеки фестивален ден ще се провежда неформална свободна дискусия за представленията, акциите, четенията и ателиетата от деня с авторите и участниците в тях. Целта е инициирането на диалог, който спомага развитието на работата им.

Повече информация е достъпта тук

Сподели в: