Столична библиотека отбелязва своята 92-годишнина

Библиотеката на София ще отбележи своята 92-ра годишнина с поредица от събития днес. Сред тях са четене на поезия на живо, документална изложба, светлинно шоу и раздаване на подаръци. По случай годишнината от 11:00 до 15:00 часа днес пред сградата на библиотеката на пл. Славейков всеки, който желаее може да получи безплатна читателска карта и подарък книга.

В рамките на инициативата „Поезия без карантина“ на живо ще четат свои произведения обичани поети като Георги Господинов, Бойко Ламбовски, Георги Константинов, Иван Ланджев, Владимир Левчев, Иван Христов и много други.

Ще бъдат открити и реновирани читателски зони за заемане на книги в Сектора за научна и научнопопулярна литература на третия етаж на библиотеката, както и комфортни работни кътове с компютри и лаптоп – за срещи, консултации и учене.

Фото-документалната изложба „Библиотеката на София на 92 години“ ще представи историята на Столична библиотека, на площад „Славейков“, улица „Гурко“ и сградите, където се е намирала.

Столична библиотека е една от най-старите културни институции в София. Тя е и най-голямата публична библиотека в страната е с фонд над 1 милион и 200 хил. книги, с над 63 хил. читатели и най-богатия документално-информационен архив за историята и развитието на София.

Сподели в: