Среща с творческия екип на спектакъла „Медея“ ще се проведе в Пловдив

Среща с творческия екип, създал уникалния по рода си спектакъл „Медея“ по трагедията на Еврипид ще се проведе на 29 юни в Пловдив. Часове след спектакъла в Античния театър, който ще се състои на 28.06.2019 г. в 21 ч., екипът на проекта ще бъде готов за среща очи в очи с публиката и журналисти.

В продължение на три години, десетки артисти изминават стъпка по стъпка трудния път до „Медея“. Три календарни години, но „цял един живот“ за ръководителя на проекта доц. Снежина Петрова.

Как се пресъздава темата за конфликта в семейството между майката и бащата, в който не оцеляват децата? За сблъсъка между силното и слабото общество, което унищожава хората, които са уязвими. За средата, която те превръща в убиец. Въпроси, зададени в „Медея“ през Античността, но актуални и днес.

В дискусията с журналисти и граждани ще се включат любими български актьори – доц. Снежина Петрова, която влиза в ролята на чудовищната Медея, Владо Пенев, който пресъздава образа на владетеля Креонт. Койна Русева, Станка Калчева, Петър Дочев, Ася Иванова, Ивайло Драгиев и Георги Гоцин също се превръщат в персонажи от древногръцката митология.

Да си на 20 г. и да изпълняваш музика от Античността – как студентите от Нов български университет отговарят на това предизвикателство, може да научите от самите тях по време на срещата.

Спектакълът „Медея“ в част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и се реализира с подкрепата на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на Нов български университет, Гьоте институт – България, СП „Култура“ и НФ „Култура“.

Сподели в: