Три нови филма ще покаже „Кино Гурме“ на София Филм Фест

Кино с предизвикателни пътешествия и „опияняващи“ истории – това са най-важните компоненти в традицията, създадена през годините в партньорството между София Филм Фест и „Домейн Бойар“. Заглавията се подбират внимателно, вината – с усет и майсторство, а подходящото съчетание между тези компоненти ражда страхотното кинопреживяване „КИНО ГУРМЕ“, добре познато на публиката в София. В миналите издания сред излъчваните филми са били „Отбивки“ на Александър Пейн, „Добра година“ на легендарния Ридли Скот, награденият с „Оскар“ „Един Пиаф: Живот в розово“, класиката на Фатих Акин „Храна за душата“, Чарли и шоколадовата фабрика“ на Тим Бъртън и „Шоколад“ с винаги чаровните Джони Деп и Жулиет Бинош.

За да допълнят уникалната колекция с филми, в програмата на 23-тия София Филм Фест са включени три нови филма. Първият от тях е „Най-добрият сомелиер на света“ – новата документална творба на Николас Карерас, която публиката ще може да види на 20 март в Дома на киното от 20:30 часа. Този документален филм улавя човешкото преживяване по време на надпреварата между най-добрите сомелиери в света, които в рамките на 3 дни трябва да демонстрират резултатите от труда през целия им живот – престижното световно състезание за сомелиери се случва на всеки три години и излъчва най-добрия в света.

В „Златна младост“ на Ева Йонеско, който зрителите ще могат да видят на 21 март в Дома на киното от 20:30 часа, се разказва историята на млада двойка, предизвикана от шикозни бохеми от висшата класа. 16-годишната Роуз, която е сираче, заминава за Париж, за да купонясва с гаджето си Мишел в легендарния нощен клуб Ла Палас, където декаденцията е едновременно красива и неконтролируема. По време на една от многото бурни нощи те се срещат с Люсил и Юбер – бохемска двойка на средна възраст, живееща в огромна къща извън Париж. Не след дълго четиримата заживяват заедно, разчупвайки стереотипите на обществото, от което са част.

„Хаен: Върджин & Екстра“ е нов документален филм на посветения в кулинарното майсторство Хосе Луис Лопес Линарес, който ще може да бъде видян на 26 март в Дома на киното от 18:30 часа. Разказът е за началото на нашия век, когато в провинция Хаен избухва революция – оказва се, че от най-емблематичния им сорт маслини Пикуал, който исторически винаги е бил подценяван, може да се произвежда най-добрият зехтин екстра върджин в света. Филмът запознава зрителите и със скритата красота на една от най-малко познатите провинции на Испания…

А каква е специалната селекция ВИНА, които „Домейн Бойар“ ще представи на публиката през 2019 година?

Тази година фокусът на дегустациите ще бъде върху вината от обновената супер успешна серия Quantum, която е носител на над 50 от най-престижните световни винени отличия, както и селекция от интересни вина от вносното портфолио на „Домейн Бойар“.

Не пропускайте традицията в съчетаване на стойностно Кино с великолепно Вино в програмата на 23-тия София Филм Фест!

Повече информация е достъпна на страницата на Кино Гурме във Facebook.

Сподели в: