Спектакълът на Камен Донев „Мартин, Данчо и майка им“ с премиера в театър „Азарян“

Столичният Театър Азарян в НДК ще посрещне „Мартин, Данчо и майка им“ на 7 май. Моноспектакълът на Албена Колева пресъздава живота на една майка, отишла сама на море с двамата си синове.

След успешната премиера на сцената на Драматичен театър Пловдив, „Мартин, Данчо и майка им“ ще разсмее и софийската публика с абсурдни комични ситуации от една черноморска семейна идилия. Именно в такива върхови моменти, човешката природа се проявява най-истински. Впримчена в рутината, героинята на Албена Колева се опитва да се избави от комплексите си като всяка провинциалистка, но способна ли е всъщност да се освободи поне за миг от житейските си проблеми?

За спектакъла актрисата казва, че в него има и смях, и тъга: „Представен е таргикомичният образ на българина, винаги сме до ръба, на границата, всичко ни е в крайности, такива сме ние тук и в България, и на Балканите“.

Софийската премиера на спектакъла е част от стратегията на Театър Азарян да бъде сцена за столични премиери на едни от най-значимите нови извънстолични представления.

Сподели в: