София ще е домакин на международния музикалния фестивал „Камералия“

За първи път, през есента в София ще се проведе международният музикален фестивал „Камерали“, финансиран по Програма „Култура“ на Столична община.

Три концерта, на 10, 19 и 27 октомври 2019, в партньорство с Посолството на Аржентина, Института Сервантес, Полския институт, Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Софийска градска художествена галерия.

В две ключови локации на София – Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Софийска градска художествена галерия – меломаните ще могат да се насладят на три изключителни концерта, представящи една оригинална палитра от стилове и нова концепция за камерната музика. Тя се базира на представянето на музиканти от различни държави, събрани от една обща страст – съвместното правене и изживяване на музиката, в нейните различни жанрове: танго, фламенко, джаз, етно музика и не на последно място, класическа музика, която е в основата на формирането на гостуващите артисти.

Откриването на фестивала ще е дебютът в София на ансамбъла „5/4 Tango“, който преди месец изправи на крака публиката на „Аполония“ в Созопол. Този нов квинтет, специализиран в изпълнението на музиката на Астор Пиацола, е създаден от световноизвестния български пианист Людмил Ангелов и освен него на пианото, в състава са Матиас Гонсалес, бандонеон (Аржентина), Йован Босавлевич, цигулка (Сърбия), Цветан Недялков, китара и Маргарита Калчева, контрабас.

На втория концерт от фестивала публиката ще има възможност да се наслади на своеобразна комбинация на фламенко с класически музикални инструменти – пиано и цигулка – в една оригинална концепция на Росарио Монтоя, пиано, Самуел Кортес, цигулка и Мануел Сарсана, вокал, която е в основата на техния последен албум “Pasión por ti”, представен с огромен успех наскоро в Мадрид.

Закриването на фестивала ще представи джазов концерт на световноизвестния струнен квартет АТОМ от Полша, който е единствен по рода си в света струнен квартет, свирещ ексклузивно джаз.

Пълната програма на фестивала може да видите на http://www.cameralia.com/

Сподели в: