Светослава Рудолф издаде книга за личния живот на Васил Левски

„Годениците на Левски” е най-новата книга на журналистката Светослава Рудолф, която разкрива фактите около истинския годеж на Апостола в село Аджар, любовта на жените към него и загадките около неговия личен живот.

Книгата ще излезе на пазара на 18 февруари 2019 г., когато честваме 146 години от обесването на Дякона. Творбата го представя не като отдаден единствено на революцията, какъвто го описва първият историограф на Левски – Захари Стоянов, а като човек, който е обичал истински няколко пъти и се е сгодявал неведнъж, макар и често по чисто конспирационни причини.

Базирано не само на спомени на очевидци и роднини, а и на трудно издирени ранни документи и свидетелства в Централния държавен архив, в Националната библиотека „Св. Кирил и Методий”, в Регионалните исторически музеи в Карлово и Ловеч, както и в лични архиви, изследването надгражда идеализирания образ на бореца за свобода, за да открие истинския лик на Васил Левски – човек от плът и кръв. 

За истинския годеж на Апостола в село Аджар (към днешна дата село Свежен), за любовта му към Гена Бонина и намерението му да устрои свой собствен дом, „Годениците на Васил Левски” разказва живота на един велик българин по достъпен и обективен начин.

Сподели в: