Световноизвестен графити артист ще рисува символите на София по покана на Sofia Graffiti Tour

Sofia Graffiti Battle е тук за четвърта година. Фестивалът е организиран от Sofia Graffiti Tour и 0511 Organic Clothing, като представя графити културата в София. Целта на събитието е да даде възможност за изява на български графити художници, като представя и артисти от международната графити сцена. По покана на Sofia Graffiti Tour, тази година гост-артист в инициативата е Nash, от световноизвестните Love Letters Crew.

Фестивалът ще предизвика екипите на Sofia Graffiti Tour, 0511 Organic Clothing, тримата победители от конкурса и един международен графити артист да изрисуват огромна стена в центъра на София. Nash е холандски художник, който повече от 30 години преобразява стените с флакон в ръка. Определя стила си като графити карикатури. Обиколил е света, за да променя градската среда и тази година за първи път ще е в София.

Събитието ще се проведе на 15 септември 2019 г. на паркинга на Чупа Чупс (бул. “Мария Луиза” 11). Програмата включва музика, филми, батъли и графити работилница, в която могат да се включат всички желаещи.

Тази година събитието отново е част от КвАРТал фест и е подкрепено от Посолството на Кралство Нидерландия в Република България и италианските спрейове KOBRA.
Следете страницата на събитието за актуална информация относно програмата.

Сподели в: