Сатиричният театър организира летен уъркшоп по актьорско майсторство за деца

Сатиричният театър „Алеко Константинов” и студио „Дефисто“ търсят талантливи деца за летен уъркшоп по актьорско майсторство през юли. Едномесечният процес ще се ръководи от известния режисьор и педагог Димитър Еленов. Децата ще усвоят елементите на актьорската професия, репетирайки образи на любими герои и ще се забавляват чрез етюди и игри.

Кастингът ще се проведе на 30 юни (неделя) и 1 юли (понеделник) 2019 година. Желаещите да участват да заповядат пред Сатиричния театър “Алеко Константинов” в 10:00 часа на тези дати.

Приемат се деца от 6 до 18 години.

Младите кандидат-артисти трябва да изпълнят стихотворение или песен по техен избор, или да разкажат смешна история или виц.

Репетициите ще се провеждат всеки ден от 10:00 ч. до 13:00 ч. и от 14:00 ч. до 17:00 ч. в периода от 1 до 31 юли.

По време на процеса участниците ще си партнират с актьори от Сатиричния театър.

Участниците в работилницата ще интерпретират образи от драматургични текстове на Уилям Шекспир, чиято премиера ще бъде в началото на следващия театрален сезон. И някои от преминалите успешно курса ще имат възможност още от есента да станат част от трупата на Студия “Дефисто”.

В театралната работилница децата ще се учат да работят в екип, да общуват, да изразяват себе си и емоциите, които ги вълнуват, ще повишaт говорната и двигателната си култура, ще развият нови комуникативни качества. Курсът ще спомогне за развиване на детското въображение и творческо мислене.

Повече информация има тук.

Сподели в: