Раздават международни театрални награди Алтери 2019 с официална церемония

В нощта на Оскарите, 24 февруари 2019 г. от 19.30 ч., в театралната зала на „Алма Алтер“ (Софийски университет „Св. Климент Охридски“, бул. „Цар Освободител“ 15) ще се проведе официалната церемония по връчването на наградите „АЛТЕРИ“ за 2019 година.

Наградите АЛТЕР са уникална реплика на наградите ОСКАР, но АЛТЕРИТЕ ги раздава публиката. От 28 януари до 23 февруари публиката ще има възможността да даде своя вот в категориите: за най-добро представление, за женска роля, за мъжка роля, за поддържаща роля, за жертва в името на изкуството, за най-добър дует, за сценични модулации, за работа с реквизит, за оригинален сценарий, за синтез между киното и театъра в интенциите на алтернативното, за музикално случване, за представление от столичния афип и др.

Сред номинираните са сценаристът Дейвид Хънкинс, испанският съвременен хореограф Алваро Гарсия, последната премиера на театър-лаборатория „Алма Алтер“ – „Шо е отечество? Въпросът, който уби Гео“, спектаклите от столичния афиш: „Чайка“ на Възкресия Вихърова, ¨Програма ¨Ноев ковчег¨ Нова Библия“, Иван Добчев, Papa’s in motion, проф. д-р Атанас Атанасов, „Това не е Хамлет“, Боян Крачолов, филмите от програмата „През третото око на българския модернизъм“, подкрепени от Програмата за популяризиране на съвременното европейско изкуство в рамките на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз, Министерство на културата и много други. Две специални награди за културно сътрудничество ще отидат при община Стара Загора и къщата музей Гео Милев за партньорството в интенциите на театъра на Гео Милев и при Стефан Вълдобрев за предостъпване на авторското право на „Тази песен не е за любов“ на спектакъла „Дядо Йоцо гледа“. Всички номинирани можете да видите тук.

Сподели в: