Пътеводител в купуването на климатик за прозореца

Климатикът за прозорец ви охлажда и може да ви помогне да управлявате разходите за енергия. Използвайте това ръководство, за да научите за различните видове и как да изберете такъв за вашия дом.

Как работи

Ако търсите по ключови думи климатик Дайкин Бургас и искате такъв за прозорец, ще разберете много неща. Известен също като стаен климатик, той е проектиран за охлаждане на единична стая. Това може да бъде добра, лесна за инсталиране опция, ако централната климатична система не е практична или ако искате да охладите единична стая, а не цялата къща.

В зависимост от модела, климатикът може да работи в различни режими. Режимът на охлаждане поема въздух от стаята, охлажда го и го насочва обратно към нея. Някои модели ви позволяват да избирате от няколко предварително зададени нива на охлаждане; климатикът се охлажда на избраното ниво, докато не промените настройката или изключите устройството. Други модели ви позволяват да зададете желана температура за поддържане на уреда.

Климатикът работи, докато усети, че въздухът е на желаната температура и след това циклично се изключва.

Избор

Правилният климатик ви помага да охладите ефективно помещението. Устройството с малък размер няма да се охлади адекватно, докато прекалено голямото няма да премахне достатъчно влага, оставяйки въздуха да се усеща влажен за обитателите на жилището. За да намерите подходящия климатик, определете квадратните кадри на помещението, което искате да охладите, като умножите дължината на стаята по нейната ширина. Трябва също да знаете оценката на BTU (британска термична единица) на климатика, която показва количеството топлина, което може да отдели от помещение. По-голямото число означава повече охлаждаща мощност за по-голямо помещение.

Характеристики

Програмируем таймер ви позволява да настроите и изключите устройството в определени часове, като ви помага да намалите консумацията на енергия, като работите с климатика само когато е необходимо.

Механичните контроли ви позволяват да регулирате скоростта на вентилатора и нивото на охлаждане и са лесни за работа. Електронните управления ви дават по-голяма гъвкавост, което ви позволява да зададете конкретна температура за поддържане на климатика.

Настройката за съня увеличава зададената температура постепенно за определен период от време, преди да се върне към първоначалната настройка няколко часа по-късно. Тази функция предпазва климатика от поддържане на ненужно хладна температура в помещение, в което обитателите спят. Освен това намалява шума, тъй като устройството работи по-рядко.

Сподели в: