Първи търг за съвременни български автори на изложението АРТКО 19

Първият по рода си търг с произведения на съвременни живи автори ще се проведе в рамките на изложението АРТКО 19. 70 творби ще бъдат разиграни на търг от 18.00 часа на 26 септември, събота, в Платформа А6 на НДК. Идеята и реализацията на тази инициатива е на фейсбук платформата „Купи изкуство. Подкрепи художник.“

Българските автори се оказаха неподготвени за ситуацията на пандемия, която ни застигна преди няколко месеца и този търг е нашият начин да им подадем ръка в трудния за тях момент, казват организаторите. Надяваме се че тази инициатива ще се превърне в устойчиво и традиционно събитие, което ще покаже на българската публика, че изкуството може да бъде важна част от нашия живот.

Търгът се организира като част от програмата на най-голямото изложение за българско изкуство АРТКО 19. Събитието едно естествено офлайн продължение на инициативата „Купи изкуство, подкрепи художник“, създадена по време на пандемията от Covid-19 и обединяваща над 1000 художници и повече от 16 000 любители на изкуството.

Сподели в: