Премиера на „Сънодива“ в Нов Театър НДК

На 28 ноември и 9 декември в Нов Театър НДК ще се състои премиерата на „Сънодива“ – новото представление на младия режисьор Красимира Дуковска, с участието на Росица Гевренова, Веселина Бояджиева, Християна Стоименова и Божидар Михайлов. Реализирането на пиесата се осъществява с подкрепата на Министерство на културата на Република България и на Нов български университет.

Действието в пиесата „Сънодива“ се развива в една нощ от живота на героинята, в която тя не спи. Причините една жена да не спи са много. През мита за самодивите, зрителите ще се потопят в чисто човешка история и важни теми като семейството, свободата, избора, общуването между хората, приемането или неприемането на различните, любовта, свободата, мечтите.

В главната роля влиза актрисата Росица Гевренова, която притежава изключителна пластика и чувственост, необходими за изграждането на образа. На сцената ще ѝ партнират младите актриси Християна Стоименова и Веселина Бояджиева, за които проектът е дебютен. Божидар Михайлов, също наскоро завършил млад актьор, се превъплъщава в образа на мъжа, който присъства като част от мултимедийната среда, която надгражда и дообогатява спектакъла.

Представлението е интердисциплинарно, осъвместява театралните и кино подходи за визуализация на драматургичен текст. В мултимедийното изображение са включени рисунки на младата и талантлива художничка Силвия Стоянова, а музиката в спектакъла е на композитора – Константин Кучев.

„Сънодива“ ще потопи зрителите през мита за самодивите в чисто човешка история и важни теми като семейството, свободата, избора, общуването между хората, приемането или неприемането на различните, любовта, свободата, мечтите.

Кой път ще избере героинята, човешкия, свързан със семейството, или този на свободата, без обвързаности, зрителите ще разберат на 28-ми ноември и на 9-ти декември 2019 г. на сцената на Нов театър, НДК.

Сподели в: