Представяне на комикса „Пръстенът на Нибелунга“

Комиксът „Пръстенът на Нибелунга“ ще бъде представен в рамките на тазгодишния Фестивал на детската книга, който започна вчера. В изложбата на художника илюстратор Петър Станимиров ще могат да бъдат разгледани неговите комикс илюстрации.

Книгата „Пръстенът на Нибелунга“ е номинирана в Наградата за най-добра детска книга “Бисерче вълшебно” 2019 в категория “Мечтатели”. Всички, които искат да я разгледат, ще могат да го направят в зала „Сирак“, бул. Цар Симеон 2, гр. Сливен до 25 май.

Петър Станимиров е български илюстратор, художник на комикси в списанията „Дъга“ и „Чуден свят“, издател на книги-игри. Носител е на редица награди, сред които „Гравитон“ за принос в бългаската фантастика, награда за най-добър класически комикс от 10 международен салон на комикса в Белград, награда за най-добра корица от „Книга за теб“, както и за най-добър художник за 2014 в областта на фантастиката (Еврокон). Петър Станимиров е член на сдружение „Проектът Дъга“. Председател е на секция „Комикс“ към Съюза на българските художници.

Сподели в: