Актьорът Иван Ласкин почина

На 48-годишна възраст почина обичаният български актьор Иван Ласкин. Прощаването с него ще бъде на 8 януари в храм „Свети Седмочисленици“, София.

На 28 декември Ласкин беше приет във Военно-медицинска академия с тежка чернодробна недостатъчност и спешна нужда от трансплантация. Кампании за кръводаряване бяха организирани в цялата страна, но въпреки грижите на лекарите актьорът не излезе от комата.

Иван Ласкин остави сериозни следи, както в киното, така и в театъра. През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас.

Незабравими остават ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”. Играел е на сцените на Народен театър „Иван Вазов“, Театър Българска Армия, Малък Градски Театър „Зад канала“ и много други.

През последните години се занимава с продуцентска дейност и участва в компания за продуциране, лансиране и утвърждаване на млади таланти в България.

Сбогом, Иван Ласкин! Трудно ни е да вярваме, че това е краят!“ – споделиха от Съюза на артистите в България и изказаха своите съболезнования на близките му.

В памет на актьора Българската национална телевизия промени програмата си и тази вечер ще излъчи епизод от сериала „Хайка за вълци“. Във филма Ласкин играе Иван Шибилев и си партнира с приятеля си Чочо Пойорданов.

Сподели в: