Поставяне на мигли – наръчник за начинаещи

Какво ли би било усещането да се събудите сутрин и да няма нужда да се приготвяте дълго за работа? Разбира се, че повечето от дамите биха предпочели да поспят още няколко минути, вместо да се гримират. Така че, когато удължаването на мигли излезе на мода, това звучеше доста примамливо. Плътни, дълги, тъмни мигли всеки ден, без да се налага да нанасяте слоеве водоустойчива спирала? Да, моля!

Ако и на вас тази идея ви изглежда изкушаващо, вероятно също обмисляте удължаването на мигли. Но преди да си запишете час, необходимо е да се запознаете с добрите, лошите и досадните аспекти на тази процедура.

Мигли косъм по косъм – струва ли си?

За разлика от залепването на временни изкуствени мигли върху вашите собствени, полуперманентните мигли се поставят от специалист, който ръчно залепва удълженията върху естествените ви мигли. Тъй като удълженията са косъм по косъм, това позволява да се нагодят изцяло към вашите мигли и изглеждат реалистично. При правилна грижа те могат да издържат от шест до осем седмици, докато не опадат.

Има ли опасност от увреждане на естествените ви мигли?

Няма много доказателства, в подкрепа на това, че поставянето на екстеншъни действително влияе върху естествената дължина на миглите ви или здравината им в дългосрочен план. Въпреки това съществува малък риск от развитие на алопеция, при която вашите естествени мигли могат да опадат в резултат на постоянното утежняване при многократно удължаване. Но не изпадайте в паника, не е задължително да ви се случи.

Обикновено са необходими години на неправилно поставяне и лоша грижа, за да се стигне до дългосрочни щети. Затова изберете реномиран салон с добри отзиви от клиенти и се уверете, че козметикът си мие ръцете между процедурите, носи маска, използва санитарни калъфки за възглавници, стерилизира пинсетите и инструментите си и използва четки за мигли за еднократна употреба.

Посетете Studio24.bg, за да изберете бързо, лесно и удобно най-подходящия салон, който предлага поставяне на мигли косъм по косъм.

След като сте избрали салон, попитайте за съставките на лепилото за мигли, което използват. Ако не могат да отговорят на този въпрос, отменете часа си. Не бихте искали неопитни хора да залепват неща върху клепачите ви, нали? Ако козметикът каже, че лепилото съдържа формалдехид – известен дразнител на очите, който може да причини зачервяване, дразнене и сърбеж, подути клепачи, на всяка цена отменете часа си. Може да ви коства малко повече, но най-добре е да изберете салон, който използва лепила, съдържащи бутил цианоакрилат и октил цианоакрилат вместо формалдехид – те са по-малко токсични за зоната на очите.

Как да изберете подходящия за вас размер мигли?

Искате мигли като на Ким Кардашиян? Чудесно! Но това не означава, че очите ви могат да се справят с тях. Типът мигли, който да изберете, зависи от дължината и здравината на вашите естествени мигли. Носенето на удължения, които са твърде дълги или прекалено дебели за вашите мигли, всъщност могат да причинят щети в дългосрочен план, така че трябва да съобразите дължината и дебелината на удълженията.

Ако всичко това ви звучи объркващо, потърсете съвет от лицензиран специалист, който ще ви помогне да вземете най-доброто решение, включително какъв тип материал да изберете – синтетична норка или синтетична коприна. Норката обикновено е по-скъпа, усеща се по-мека и изглежда по-естествена.

Когато става въпрос за плътност, къдрене и дължина на удълженията, специалистът ще вземе под внимание формата на лицето ви, костната структура и естествените мигли и така ще определи кое е най-подходящо за вас.

Мога ли да плувам или да се къпя с удължените си мигли?

Можете, но е необходимо да изчакате поне 24 часа след поставянето им. Времето за втвърдяване на лепилата за мигли варира от 12 до 24 часа, в зависимост от това какво лепило използва вашият специалист. Много е важно да сте внимателни с миглите си и да не ги мокрите през това време. Може да се къпете, след поставяне на удължаването, стига да не намокрите миглите и да не стоите под парата от горещия душ прекалено дълго.

Може ли да използвам грим след процедурата?

Специалистите препоръчват да не нанасяте спирала върху удължените мигли, защото когато се опитате да я почистите, е възможно удълженията да се пречупят от триенето и премахването на грима. Що се отнася до очната линия, избягвайте използването на кремообразни такива, те често съдържат масла и восък, които могат да разрушат лепилото на косъмчетата.

Използвайте само почистващи средства, специално разработени, за да бъдат безопасни за удължените мигли. Конвенционалните продукти съдържат съставки, които могат да отслабят прикрепването на вашите удължения и да причинят преждевременното им опадване. Ако носите грим, използвайте чист памук и внимателно почиствайте клепачите и миглите с леки движения надолу, а не напред и назад. И каквото и да правите, избягвайте да търкате или опъвате очите си.

Трябва ли да сресвам удълженията за мигли?

Миглите могат да се заплетат, докато спите или се къпете, така че е необходимо внимателно да ги разресвате с чиста четка, когато се събудите или след като сте си взели душ. А за да предотвратите ненужното заплитане, опитайте се да спите по гръб или настрани и използвайте копринена калъфка.

Има над какво да помислите, преди да запишете своя час за удължаване на мигли. Ако смятате, че спиралата не ви осигурява желания ефект и сте взели предвид допълнителната поддръжка и разходи, определено си струва да потърсите специалист, с когото да се консултирате и да предприемете тази стъпка.

Сподели в: