Поставиха почитен знак на любимата пейка на Невена Коканова

В знак на почит към великата актриса Невена Коканова от Столична община поставиха паметен знак на любимата й пейка в градинката пред храм „Свети Седмочисленици“. На нея приживе актрисата е обичала да си почива и съзерцава църквата, където е била кръстница на много деца.

Поставянето на почитния знак се случи в присъствието на кмета на София Йорданка Фандъкова, на много актьори, сред които Цветана Манева и Мария Статулова, както и на журналистът Георги Тошев, който е автор на биографичната ѝ книга „Години любов“.

С този красив и деликатен жест Кметът на София – Йорданка Фандъкова за пореден път показва какво трябва да е отношението ни към културата и към приноса на творците, които са оставили ярки следи от национално значение. Екипът на Съюза на артистите подкрепя категорично тази инициатива, а за нас е огромна чест, че актрисата Невена Коканова ще бъде включена в уникалния фотоалбум „100 лица на театъра“, който подготвяме от една година с колегите. Надяваме се, че в най-скоро време той ще бъде публично представен и всички ще имаме възможността да видим избрани фотографии на едни от най-емблематичните актьори в театъра.“ – коментира председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев.

Сподели в: