Пласидо Доминго съобщи, че има коронавирус

Испанският оперен певец Пласидо Доминго е диагностициран с коронавирус. Новината съобщи самият той в социалната мрежа Фейсбук.

„Чувствам се задължен да ви съобщя, че дадох положителен тест за COVID-19. Моето семейство и аз сме се самоизолирали. В момента всички сме в добро здраве, но аз почувствах симптоми на треска и кашлица, затова реших да се тествам, и резултатът се оказа положителен. Моля всички да бъдат изключително внимателни, спазвайте основните указания, като често миете ръцете си, стоите на поне два метра разстояние от друг човек, и правите всичко възможно, за да спрете разпространението на вируса. Преди всичко най-важно е да останете у дома, ако можете! Заедно можем да се преборим с този вирус и да спрем настоящата световна криза. Надеждата ни е съвсем скоро да се върнем към нормалното си ежедневие. Моля, следвайте указанията и разпоредбите на местната власт, за да останете в безопасност и да защитите не само себе си, но и цялата ни общност“, пише 79-годишната звезда на операта в профила си.

Пласидо Доминго е един от най-известните тенори в света. Той има 50-годишна кариера на сцената и 14 награди Грами.

Това е поредният известен испанец, за когото се съобщава, че е поразен от коронавируса. Досега в кралството са регистрирани над 28 500 болни от Ковид-19, а повече от 1700 са починали.

Сподели в: