Писатели, артисти и музиканти се присъединиха към инициативата „Коледа в писмо“

Богомила Трайкова, известна повече с псевдонима Мила Боги, организира за трети пореден път ежегодната инициатива „Коледа в писмо“ 2019. Конкурсът е част от редица артистични проекти, които целят създаването на култура на добрина, отзивчивост и свързаност.

Конкурсът, който приключи този месец, тази година е на тема “Чудо в писмо”, и на 1-ви декември в Литературен клуб „Перото“ ще се обявят победителите и ще бъдат раздадени 3000 писма от непознати до непознати. Писмата с истории на непознати помагат на читателите не само да съпреживеят чуждата история и да я съотнесат към своята съдба, но и да добият вяра в другия и в света като едно по хубаво място. Целта е през коледния месец хората да се вдъхновяват и да се почувстват по-свързани. До 25-ти декември в „Перото“ всеки ще може да си вземе писмо (до изчерпване на количествата).

Инициативата тази година обедини и много известни личности – писатели, артисти, и музиканти, които станаха част от журито на конкурса – Здравка Евтимова, Захари Карабашлиев, Иван Тафров, Мира Дойчинова, както и Лина Никол, Михаил Йосифов и поетесата Десислава Динчева, които заедно сътвориха песента, посветена на конкурса.

Специалната изненада към “Коледа в писмо” тази година е новата празнична песен „Чудеса“, по идея на Богомила, музика на Лина Никол и Михаил Йосифов, и аранжимент на Михаил Йосифов. Премиерата на песента ще е по време на награждаването на 1-ви декември. Текстът на песента е резултат от творческото партньорство между Богомила Трайкова и поетесата Десислава Динчева. Основното послание на песента е „Чудото си ти!“.

Както е написал поетът Дамян Дамянов: „Защо ни е вълшебен, чуден остров? И на Земята стават чудеса!“

Сподели в: