„Петя на моята Петя“ ще открие София филм фест 2020

Новият български филм „Петя на моята Петя“, ще открие 24-тия София Филм Фест, който ще се проведе на 12 март в Зала 1 на НДК.

Лентата на режисьора Александър Косев и сценаристите Нели Димитрова и Валентина Ангелова представя на съвременните млади хора Петя Дубарова и нейния талант. Филмът не е биографичен, но талантливата поетеса присъства със своята истинска същност и таланта си, които е оставила на поколенията.

Сюжетът разказва историята на едно съвременно 17-годишно момиче, което като личност и талант за писане напомня на талантливата поетеса Петя Дубарова. Животът на Петя Монова значително се усложнява, когато родителите й се развеждат. В училището й идва нов директор, който е отмъстителен бюрократ, а един от най-близките й приятели претърпява злополука и остава в инвалидна количка.

Тинейджърката е решена да осигури възможност на пострадалия си приятел да се върне на училище и се впуска в неравна битка с директора на гимназията. Единственият лъч светлина е мистериозният чужденец, в който Петя се влюбва. Постепенно обаче, тя губи подкрепата на всички свои близки – учителката си по литература, момчето, в което се е е влюбила, родителите си.

Всичко това я кара да предприеме самоубийствено гмуркане в морето, където на границата между живота и смъртта, й предстои да направи най-важния избор – дали да се върне или да последва любимата си поетеса Петя Дубарова?

Зрителите ще видят на големия екран една съвременна Петя, чиято роля се изпълнява от Александра Костова, и легендарната Петя Дубарова, но пораснала, в чийто образ ще се превъплъти актрисата Алиса Атанасова. Централните тийнеджърски роли са поверени още на Алена Вергова, Ясен Атанасов и Мартин Методиев. Част от звездния състав са Албена Павлова и Васил Банов.

Сподели в: