Песен на Дани Милев спечели конкурса „Бургас и морето“

Композиторът Дани Милев спечели голямата награда в конкурса за българска песен „Бургас и морето“. Журито класира на първо място парчето му “Това си ти”, която е по негова музика и аранжимент и текст на Катерина Бакларова.

Второто място спечели „Тръгваш ли?“ в изпълнение и по текст на Мина Пенкова и музика на Цанислав Петков. На трето място се класира сочената за фаворит „Тоя влак за Бургас“ на композитора Руслан Карагьозов, представена от Георги Дюлгеров, по стихове на Христо Фотев.

Победителите в 37-ото издание на националния конкурс определи шестчленно жури, сред които певиците Йорданка Христова и Ева Найденова, миналогодишният победител Димитър Атанасов и композиторът Димитър Гетов. Публиката отдаде своето предпочитание на „Мечтай, море!“, изпълнена от младия Александър Томов по текст на айтоската поетеса Татяна Йотова и музика на Мартин Антонов.

В конкурсната програма участваха общо 12 песни финалисти, а водещи бяха актьорите Моньо Монев, Албена Михова и Красимир Ранков. На сцената прозвуча и рецитал с песни по текстове на поетесата Петя Дубарова в изпълнение на най-големите български звезди като Йорданка Христова, Нели Рангелова, Ваня Костова, Петя Буюклиева, Росица Кирилова, дует „Ритон“ и др.

Сподели в: