Орлин Павлов и Живко Петров Трио на сцената на IN THE PALACE

Пет музикални състава се качват на сцената на 16-ото издание на IN THE PALACE International Short Film Festival в рамките на съпровождащото музикално събитие Music Palace Fest 2019. Програмата тази година включва едни от най-изявените български джаз музиканти, като много от тях имат и пряка творческа връзка с късометражното кино в ролята си на продуценти и актьори. Ето кои са артистите, които варненската публика ще може да чуе в рамките на музикалния форум в периода 19 – 26 септември в Зала 1 от Фестивален и конгресен център – Варна.

19.09. Jazz Boudoir
Вера Шандел и Ангел Заберски

Джаз Будоар ни пренася в света на френския шансон, чрез ръцете на един от най-добрите български джаз пианисти и един от гласовете на известното трио Sentimental Swingers. С помощта на изключителните Стоян Янкулов и Борис Таслев, IN THE PALACE ще бъде открит тържествено по най-подобаващия за повода начин, поради силната връзка на състава с киното, в лицето на Вера Шандел, която освен музикант, е и продуцент, и Ангел Заберски, който е и автор на филмова музика.

20.09. NIKOBO
Нейко Бодуров

Дебютният албум на варненския тромпетист ще прозвучи за първи път на сцена през втората фестивална вечер на IN THE PALACE. Албумът бе издаден тази година за холандския лейбъл Optomusic. Джаз и електроника в стил Nu Jazz се вплитат в оригиналните композиции, експресивни импровизации и ритъм, за които допринасят изключителните музиканти, взели участие в този албум. На сцената, освен пронизващия тромпет на Нейко, ще звучат алт саксофона и кларинета на известния Стоян Роянов Яя, клавишите на световно изявения пианист и композитор Димитър Бодуров, басът на Михаил Иванов и ударните на Димитър Семов.

21.09. Орлин Павлов и Живко Петров трио

Известният актьор Орлин Павлов ще се качи на сцената в третата фестивална вечер на IN THE PALACE, но в ролята си на певец, в компанията на трима уникални професионалисти, които стоят в основата на голяма част от висшата лига в българската поп и джаз музика. Триото има зад гърба си вече няколко албума и са сред най-разпознаваемите джаз формации у нас, а връзката на Орлин с късометражното кино, където се изявява като актьор, прави този концерт още по-точен за сцената на 16-тия IN THE PALACE.

22.09. LaMigra

Колоритният варненски състав ще представи неизпълнявaния след премиерата си през 2015г. албум Seven Sacred Spaces, в разширен състав и с нови джаз-аранжименти – с участието на Нейко Бодуров (тромпет) и Венцеслав Марков (бас). Един мулти-сензорен спектакъл, който ще потопи преживяващите го в мистичния свят на принципа на числото седем. Програмата ще включва и утвърдени парчета от репертоара на LaMigra, които публиката разпознава и обича.

26.09. BG Vintage

BG VINTAGE е съвременното и елегантно лице на българската музика, здраво стъпило на най-добрите музикални примери от миналото. В основата на BG VINTAGE е възраждането на красивата градска и популярна българска музика – от 20-те години на 20 век до днес.

Проектът е естествената последваща творческа и професионална стъпка за екипа, съставен от Михаил Йосифов, Вера Шандел и Елисавета Петрушева и подобаващо ще спомогне за официалното закриване на 16-тия IN THE PALACE, оставяйки приятен спомен от отминаващото лято.

Билети за концертите могат да се закупят на касата на ФКЦ Варна и в мрежата на Eventim.

Сподели в: