Нов Театър НДК представя премиерата на „Майстори“ от Рачо Стоянов

На 28 септември в Нов Театър НДК ще се състои премиерата на „Майстори“ от Рачо Стоянов. В постановката участват: Елен Колева, Явор Костов, Богдан Казанджиев, Йордан Петков, Деляна Хаджиянкова. Музиката е на Мартин Костакиев. Хореография – Елена Ангелова. Адаптация и режисура – Бойко Илиев.

Спектакърът въвежда зрителя в семейството на майстор Найден, в което цари ред и спокойствие – точно както и в селото. С появата на майстор Живко обаче се разгарят стари, неразрешени в миналото тайни: не само поставяйки под въпрос равенството им като майстори, но и любовта на красивата невеста Милкана. Омъжена за Найден, но обещала ръката си на Живко, младата жена се опитва да спаси хармоничния живот на семейството си, но самата тя се озовава в центъра на „майсторското“ съревнование.

Написана през 1921 г., пиесата „Майстори“ от Рачо Стоянов е един от най-поставяните български текстове. В интерпретацията на режисьора Бойко Илиев дебют на ловешка сцена прави талантливата Елен Колева в ролята на Милкана като й партнират Явор Костов (Найден) и Богдан Казанджиев (Живко).

Вижте повече във видеото:

Сподели в: