Нов Театър НДК организира Фестивал на българската драматургия

От 13 до 31 януали публиката, жадна за българска словесност и драматургия, ще гледа спектакли на наши класици и съвременници, както и интерпретации по български автори.

Началният час на спектаклите е 19.30 часа, мястото е Нов Театър НДК. За зрителите, които си закупят билети за повече от две представления за януарския фестивал на българската драматургия на касата на театъра, ще бъдат предложени намаления от цените на билетите.

Неслучайно Фестивалът на българската драматургия се провежда през януари. По думите на Йордан Радичков от едноименната му пиеса, януари е най-българският месец.

Това е Четвъртото издание на „Януари – фестивал на българската драматургия”. За първи път тази година ще бъдат присъдени Награда на публиката за Най-добър спектакъл, Най-добра женска роля и Най-добра мъжка роля.

Амбицията на организаторите е всяка година под един покрив да бъдат събирани едни от най-обичаните от публиката български автори, като Рачо Стоянов, П.К. Яворов, Емилиян Станев, Димитър Димов идр. В него ще намират място и творческите дебюти на млади автори.

Сподели в: