Нов мюзикъл пренася на сцената живота на принцеса Даяна

Животът на кралското семейство винаги е предизвиквал интереса на обществото не само във Великобритания, но и в целия свят. За това свидетества и новият сценичен мюзикъл за живота на принцеса Даяна, който ще се появи в Бродуей догодина.

Озаглавено простичко „Даяна“, шоуто разказва историята на жената, която „разтърси кралското семейство“ и „избра да бъде безстрашна и в резултат на това стана вечна“.

По-голямата част от музиката е дело на пианиста на легендарната рок-банда Бон Джоуви – Дейвид Брайън, който спечели две награди Тони за сценичното си шоу „Мемфис“ през 2010 година. Включените песни са тематични за всеки период от живота на принцесата – има по нещо за папараците, за кралското семейство и за аферите й.

В ролята на Даяна ще видим Джина де Ваал, която е участвала в шоуто „American Idol“ и в мюзикъла „Kinky Boots“ отново на Бродуей. Говорейки за покойната принцеса, актрисата споделя: „Тя накара всички да се чувстват специални, от най-висшата личност до хората с най-нисък статут и мисля, че искаме да го отпразнуваме“.

Принц Чарлз ще бъде изигран от Ро Хартрамф.

Официалната премиера на мюзикъла „Даяна“ ще бъде на 31 март 2020 година.

Сподели в: