Новият хит на Netflix – Bird Box – предизвика вълна от опасни предизвикателства в интернет

Един от най-новите хитови филми на стрийминг платформата Netflix предизвика серия от опасни онлайн предизвикателства, станали популярни под хаштага #Bird Box Challenge. При тях хората слагат превръзки на очите си и се опитват да се ориентират около себе си, също както героите във филма Bird Box  с участието на Сандра Бълок. Социалните мрежи Twitter и YouTube вече са изпълнени с клипове на хора, които се подлагат на предизвикателството.

Новата опасна мода се появи след премиерата на хоръра, който постави своеобразен рекорд по гледаемост – само за седмица постигна гледания от 45 милиона акаунта по целия свят. Това превърна филма в най-гледаната продукция на Netflix за първите седем дни от пускането й.

Лентата, чиято премиера бе на 21 декември, разказва историята на майка и двете й деца, които са принудени да носят превръзки, докато се ориентират по река в призрачна гора, бягайки от зло чудовище, което, ако бъде видяно, принуждава хората да се самоубиват. Освен Сандра Бълок в апокалиптичния филм участват Джон Малкович, Сара Полсън, Треванте Роудс и други.

Екипът на Netflix отправи днес призив от официалния Twitter акаунт на платформата към своите зрители „да не се нараняват с Bird Box Challenge“.

Не можем да повярваме, че трябва да кажем това, но моля ви, не се наранявайте с това предизвикателство Bird Box“ – посочват от компанията като допълват, че оценяват любовта към филма, но все пак героите Boy и Girl (децата на героинята на Бълок) имат едно желание за 2019-а и то е зрителите да не се озоват в болница заради мемета.

Сподели в: