Новият български филм „Като за последно“ грабна Наградата на публиката на фестивала „Златна роза“

Новата българска комедия „Като за последно“ на режисьора Ивайло Пенчев („Летовници“, „Корави старчета“) покори сърцата на зрителите на фестивала „Златна роза“ 2020 и грабна приза „Награда на публиката“. Прожекцията, която закри конкурската програма на фестивала, предизвика огромен интерес и запълни голямата залата на Фестивалния и конгресен център във Варна, като организаторите се бяха погрижили за всички мерки, свързани с пандемичната обстановка и дори се наложи да върнат зрители, които не си бяха закупили предварително билети.

Изключително сме развълнувани от реакцията напубликата по време на прожекцията и бурните аплодисменти, с които зрителите съпроводиха финала на филма“, споделя режисьорът Ивайло Пенчев. „Отново събрахме великолепен екип и създадохме един топъл и човешки филм за отношенията в семейството и между хората и разбира се, за любовта.“

„Като за последно“ разказва забавна история за един възрастен, богат и известен писател (Васил Банов), който предлага помощ на младо момиче, изпаднало в беда (Мария Бакалова) по непредвидим начин – като й предлага да се оженят… Това поражда поредица от комично-драматични събития и абсурдни преживявания, които разкриват човешките взаимоотношения. История, изпълнена със смях и сълзи и в крайна сметка – с любов.

„Като за последно“ събира съзвездие от любими актьори – Васил Банов, Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Герасимов – Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Милена Аврамова, Анастасия Ингилизова, Свежен Младенов, Любен Чаталов, Яна Маринова, Станимир Гъмов и представя и младия талант Мария Бакалова, която си партнира в главна роля с големия Васил Банов.

Трейлър на филма можете да видите тук

Сподели в: