Незавършените мемоари на Принс ще излязат през есента

Незавършените мемоари, започнати от Принс преди смъртта му през 2016 г., ще бъдат издадени на 29 октомври тази година. Книгата ще носи заглавието „Красивите“ („The Beautiful Ones“) и ще бъде издадена от издателство „Рандъм хаус“.

В нея ще бъдат включени незавършената глава за детството на легендарния музикант, непоказвани до този момент снимки, както и чернови с негови текстове, включително и писан на ръка коментар по полубиографичния филм от 1984 г. „Purple Rain“. Предговорът в книгата ще е на Дан Пипенбринг, който работи със звездата върху мемоарите му през последните месеци от живота му.

57-годишният музикант остави след себе си хиляди записи и вокали в архивите на своето студио в дома си в Минеаполис. Миналата година албум на име „Piano & A Microphone“, съдържащ девет песни от неговата неиздадена колекция, беше пуснат в на музикалния пазар, заедно с негов запис от 1983 г., в който той изпълнява някои от собствените си песни на пианото у дома.

Принс многократно е награждаван с престижни награди, сред които седем награди „Грами“, „Оскар“ и „Златен глобус“. Включен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 година. Списание Rolling Stone го класира на 28-мо място в списъка на 100-те най-популярни артисти на всички времена. Звездата ни напусна на 57-годишна възраст на 21 април 2016 г. от свръхдоза от силното обезболяващо фентанил.

Сподели в: