„Наследници“ и „Шитс Крийк“ са големите победители на наградите „Еми“

„Наследници“ и „Шитс Крийк“ са големите победители в 72-ите награди „Еми“. Лентите грабнаха отличията съответно за най-добър драматичен и комедиен сериал.

Ситкомът „Шитс Крийк“ грабна рекордните девет отличия, като за пръв път едно заглавие печели във всички основни категории при комедийните сериали. „Наследници“ затвърди големия успех на HBO на тазгодишните награди. Сериалът беше определен за най-добра драма, като обра и отличията за режисура (Андри Парек), сценарий (Джеси Армстронг) и най-добра главна мъжка роля в категорията (Джеръми Стронг).

Тазгодишните награди „Еми“ ще останат в историята с формата си. Заради пандемията церемонията се проведе без публика, а връзката с победителите беше дистанционна. Водещ беше комикът Джими Кимъл, а звездите се включиха онлайн и по пижами от над 100 локации по света.

Сред запомнящите се моменти в церемонията беше включването на Дженифър Анистън, която загаси пожар, предизвикан от Кимъл заради запален плик, който първо беше обилно дезинфекциран от актьора.

Сподели в: