Народният театър със специална благодарност към лекарите от ВМА

Директорът на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин поднесе специална благодарствена грамота на началника на Военномедицинска академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски като част от кампанията „Театърът ми аплодира“. Плакетът е израз на признанието за подкрепата както на генерала, така и на екипите на най-голямата болница у нас към театъра и изкуството в трудната 2020 година.

„Благодарим Ви за това, че ни водите вече толкова време с усърдие и професионализъм през тази тъмна пещера на Covid-19, в която нито знаем накъде да вървим, нито знаем какво има в нея, а сте отговорни за това, какво ще се случи с тези, които водиш. Ние като лечители на духа подаваме ръка с признание към всички вас, лечителите на телата, за да се справим заедно. Благодарим ви за подкрепата конкретно към нашия театър от момента, в който стана възможно да отворим врати, макар и на 30% капацитет“, каза Мариус Донкин.

От своя страна ген. Мутафчийски благодари за подкрепата и отправи покана във ваксинационния център на Военномедицинска академия да бъдат ваксинирани всички желаещи артисти и служители на Народния театър. „Когато дойде времето, нашите екипи ще извършат безвъзмездно ваксинацията на вашата трупа“, подчерта началникът на лечебното заведение.

Той показа на Донкин специално оборудвания ваксинационен център и го запозна с част от екипа, работещ там.
От името на Народния театър Мариус Донкин подари на ген. Мутафчийски и комплект от българска класическа литература за лекарите, работещи на първа линия във ВМА. Оттам пък разкриха, че почти във всяко отделение има библиотека и за пациентите, които се лекуват – „за да поддържаме духа им в тези трудни времена“.

С кампанията „Театърът ви аплодира“, която стартира в края на миналата година с благотворителния концерт-спектакъл „Част от колекция“ с участието на актьора Иван Юруков, Народният театър отправи послание към всички на първа линия и към цялото общество да продължим да бъдем заедно в днешните трудни времена. Благодари на своята публика, окуражава всички неуморни медици в битката с Covid-19, покланя се на всеки отговорен българин, който в голямото изпитание мисли за опазването на другите около себе си.

Чрез „Театърът ви аплодира“ Народният театър „Иван Вазов“ приканва своите зрители и приятели да благодарят лично и поименно на медици и здравни работници, които са го подкрепили в труден момент по време на пандемията. В специална секция на сайта си и на мониторите на касите театърът ще публикува имената на тези медици, а списъкът ще се допълва и обновява.

Снимки: Божидар Марков

Сподели в: