Народният театър става класна стая в първата премиера за сезона

Броени дни след началото на учебната година не училищният, а театралният звънец ще събере някои от най-именитите български актьори със сребро в косите в сюжет, който не само ги връща в ХI А, а събира и съшива с биографични, тъжно-смешни и съдбовни конци българските епохи преди и след прехода. Възможно ли е цял един клас да се побере в едно театрално представление на Камерна сцена в Народния театър „Иван Вазов“? Не, естествено, само малцина от някогашния ХI А ще се срещнат години по-късно – и навярно за последен път с тях ще бъде и някогашната им класна.

Това, и още много вероятни и невероятни неща, озвучени със смях, въздишки, спомени, морски бриз, изстрели и музика, ще се случат в първата премиера за новия сезон, която е на 27 септември на Камерна сцена – „Каквото,Такова“ от Недялко Йорданов, който е и режисьор на постановката.

Ученическите трепети и житейските вълнения ще си припомнят Емилия Радева, Янина Кашева, Иван Налбантов, Жоржета Чакърова, Любомир Младенов и др. Щафетата на младите пък е поверена на Ева Тепавичарова и Христо Терзиев.

Сподели в: