Народният театър с обръщение по повод смъртта на Милен Цветков

Екипът на Народния театър „Иван Вазов” изказа своите съболезнования на близките, колегите и приятелите на журналиста Милен Цветков. Публикуваме обръщението без редакторска намеса:

На един от най-светлите християнски празници – Възкресение Христово, ни напусна Милен Цветков. Напусна ни нелепо, неочаквано, трагично в деня, в който празнувахме победата на Живота над Смъртта…

В деня, в който след дни на разединение, омраза, страх за бъдещето, трябваше да се обединим в името на Вярата.

Няма как и не бива ние, театралите, като хора, призвани да бъдат пътеводна светлина в душите и мислите на обществото, да останем безучастни към едно толкова разтърсващо събитие. Няма как и не бива да не се присъединим към мъката на хилядите приятели и почитатели на Милен Цветков, към бездната от празнота, която сега е обгърнала сърцата на най-близките му хора.

В моменти като този трябва да си дадем сметка колко важно е да ценим всеки един човек, докато го има. Всяко едно малко нещо, докато го има. Защото после… после може да е късно.

На кръстопътя на тъмнината винаги има светъл лъч, който сочи към надеждата. Винаги има ръка, подадена, за да ни преведе през мрака, но не и преди да сме научили уроците си. Красивата пеперуда минава през мъки и болки, преди да се превърне в такава, може би, за да оцени красотата след това.

Да, трудни са тези уроци, и може би ще станат и по-трудни. Нека се огледаме. Нека гледаме и чуваме. Нека останем будни.

За да можем да се погледнем в очите след това, без следа от омраза, от съжаление и разделение.

Светъл път, Милене, и благодарим за уроците!

Сподели в: