Най-мащабният концерт в памет на Фреди Меркюри ще бъде излъчен онлайн

Тази вечер (15 май) от 21 часа в YouTube ще бъде излъчен концертът-трибют към Фреди Меркюри от 1992 година. Инициативата се организира в подкрепа на Световната здравна организация и фонда й за борба с COVID-19.

Концертът е записан на 20 април 1992 г. пред препълнения стадион Уембли и е гледан от над 1 милиард души в целия свят. Събитието е посветено на фронтмена на емблематичната група Queen – Фреди Меркюри, който почина от СПИН през 1991 година.

Останалите членове на групата – Брайън Мей, Роджър Тейлър и Джон Дийкън – излизат на сцената заедно с някои от най-великите артисти на всички времена, сред който Дейвид Бауи, Джордж Майкъл, Ани Ленъкс, Елтън Джон, Гънс Ен Роузис, Робърт Плант, Металика, Лайза Минели, Деф Лепард, Сийл, Роджър Далтри и много други. Концертът е последното мащабно събитие на бас китариста Джон Дийкън на живо с Queen.

Можете да гледате ексклузивното излъчване в официалния канал на Queen в YouTube – www.youtube.com/queen. Концертът ще бъде достъпен за стрийминг в платформата 48 часа след премиерата си.

Сподели в: