Музикантът Петко Славов представя „Краят на една утопия“

Музикантът и съосновател на инди бандата Airbag – Петко Славов представя най-новия си самостоятелен видео сингъл „Краят на една утопия“. Автор на текста и музиката е самият артист, а звученето на песента носи рок енд рол оттенък, примесен с етно звучене, резултат от голямото музикално разнообразие, повлияло на изпълнителя през годините.

В последно време, Петко преоткрива българската народна музика. Слуша и чете много за нея. В ”Краят на една утопия” решава да рискува и да постави фолклорна мелодика в рок среда, макар и знаейки в какви опасни води навлиза. Звукът на гайдата е дело на Пламен Пенев.

„Тази песен разказва за раздялата ми с определени илюзии, без които, изглежда, мога да живея по-добре. Тя е самопризнание, че ще става по-трудно да се живее с мен, защото ще бъда по-директен и откровен с всеки“ – споделя Петко.

Режисьор и оператор на видеото е Красимир Димитров. В клипа участват поетите Георги Гаврилов и Мария Куманова, с които се опитват да покажат физическата и духовна трудност в съжителството между двама души. Снимките са направени в арт-пространството „Хралупата“.

„Краят на една утопия“ е четвъртият сингъл от предстоящия втори самостоятелен албум на Петко Славов. Певецът дебютира соловата си кариера през 2013-та с албума „Записки на последният влюбен“.

Сподели в: